24 Mart 2008 Pazartesi

alisverissaati.com'da alışverişin saati yok!


2002 yılında bir makine mühendisinin Amerika'da gördüğü e-bay fikrini 2003'te Türkiye'ye dönünce hayata geçirmesiyle başlayan alisverissaati.com'u hizmete sokmasiyla basliyor Kudret Çurey'in bu başarı hikayesi.
Sitenini ilk kurulduğu yıllarda günde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar saat satmasından, bugün günde 300 tane kol saati satmasına kadar geçen süre tahmin edilebileceği gibi oldukça emek isteyen bir süreç olmuş. Müşterilerin güvenlerinin kazanılmasından, sitenin tanıtımının yapılmasına kadar bir çok işin altında, ki özellikle oluşturdukları katalog oldukça ilgi çekici, başarılı bir ekibin imzası var.
Başarının bir diğer anahtarı ise sitenin kurulduğu 2003 yılından beri öncelikli hedefini saat denince akla gelen ilk site olmak olarak koymuş ve stratejilerini de bu doğrultuda belirlemiş olması. Agresif fiyatlar ve ödeme seçenekleri de bu stratejilerden biri olarak göze çarpıyor.
Bunca çabanın ardından, pazarını fiziki olarak da yapılandıran site Casio ile de bir ortaklık kurmuş durumda ve en başta koydukları hedefe emin adımlarla ilerliyorlar.

Hiç yorum yok: