24 Mart 2008 Pazartesi

yemeksepeti.com varsa, aç kalmazsınız!


3 kafadarın,Nevzat Aydın (Genel Müdür), Melih Ödemiş (Bilgi İşlem Müdürü) ve Cem Nufusi (Satış Müdürü), 2001 yılında Amerika'daki benzer bir siteyi Türkiye'de hayata geçirme fikrinden doğan yemeksepeti.com belki ilk kurulduğunda böylesine bir başarı yakalayacağını ve 2500 restoranlık dev bir ağı insanların sofralarına taşıyacaklarını ummuyorlardı.

B2C iş modeli ile çalışan ve özetle çalışması internet üzerinden siteye kayıtlı restoranlara sipariş verebilmeyi sağlayan bir aracı olarak tanımlayabileceğimiz sitede daha sonraki işlemler sırayla şu şekilde özetlenebilir : Siparişler GPRS, POS veya faks kullanılarak sipariş verilen restorana aktarılıyor.Restoran, servis hizmetini kendi çalışanlarıyla verir. Ödemeler kapıda nakit veya kredi kartıyla yapılır .Yemeksepeti, müşteriden para almaz, restoranlar yemeksepeti'nden gelen müşteriler için belli bir komisyon öderler.

Siteye kayıtlı olan 350.000 kişiden günde 30.000 kişi sipariş veriyor, siteye girenlerin ise

% 41'i sipariş veriyor ki bu rakam gerçekten dudak uçuklatacak cinsten. 56 kişilik bir ekiple çalışan sitenin ofisi Etiler'de. Telefon ile siparşin pabucunu dama atan yemeksepeti.com, müşteri memnuniyetini ve müşterilerinin isteklerini hep ön planda tutarak başarıya ulaşmış ve bugün geldiği yeri hala bu şekilde koruyabilen bir şirket. İngilizce dil seçeneği, 24 saat hizmet, DVD promosyonu, SMS ve Dijitürk üzerinden sipariş verme imkanı sadece müşterilerine kulak veren şirketin getirdiği ek uygulamalar olarak göze çarpıyor.

Ve bu kısım sizin için genç girişimciler : Nevzat Aydın der ki.. Gün bugündür, yaşınız ilerledikçe bu kadar kolay girişimde bulunmaya cesaretiniz olmayabilir!

Hiç yorum yok: